Uutiset

Christian Engblom vuoden taikuri 2024

Suomen Taikapiiri ry on vuosikokouksessaan 11.2.2024 ojentanut Vuoden Taikuri palkinnon Christian Engblomille.
Christian Engblom on ollut vuosia Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taikureita ja esiintynyt ainoana suomalaisena Penn & Teller: Fool Us ohjelmassa, jossa hän on vieraillut (ja foolannut) jo kahdesti. Engblomin kansainvälinen maine hakee vertaistaan.

Lisäksi Taikapiiri palkitsi mentalisti Jose Ahosen Emeritus Reijo Salminen –Trofeella tunnustuksena hienosta ”Yli Luonnollisen” kiertueesta.

Timo Tuomivaara kiertopalkinto myönnettiin Viljo Haapamäelle ja Kristian Backmanille suomalaisen taikakulttuurin edistämisestä, Helsinki Magic Shown ja lukuisien luentojen järjestämisestä.

Yhdistyksen sisäisen raataja patsaan sai Martti Sirén monipuolisesta työstään taikuuden parissa.

Suomen taikapiiri ry on perustettu vuonna 1945 ja on Suomen vanhin taikayhdistys.

Vuosikokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Kalle Nio.

Markku Purhosta Suomen Taikapiirin kunniajäsen

Markku Purho Taikapiirin kirjastossa

Suomen Taikapiiri julisti 31.7.2020 taikurimestari Markku Purhon yhdistyksen kunniajäseneksi.

70-vuotis merkkipäiväänsä juhlistavan Markku Purho on kiertänyt Suomea ammattitaikurina jo vuodesta 1974. Purho kuuluu kiistatta alan huippuihin kotimaassa ja myös ulkomaiset kollegat arvostavat häntä taikuruuden ja huumorin mestarina. Purho on suomalaisen taikuuden merkittävimpiä tukijoita, jonka järjestämät Kouvolan Taikapäivät sekä taikurivälineliike Markku Purho Ky ovat olleet yksi keskeisimmistä tekijöistä suomalaisen taikuuden korkeaan tasoon.

Kouvolan Taikapäivät on Suomen tärkein taika-alan tapahtuma. Se on ollut sitä jo perustamisvuodestaan 1982 asti. Markku Purhon pyyteetön työ alan kehittämisen puolesta on tuonut vuosikymmeniä maailman parhaat taikurit Kouvolaan ja tämä työ on nostanut koko suomalaisen taikuuden tasoa kansainvälisen mittapuun täyttäväksi. Kouvolan Taikapäivät on kansainvälisissä taikuripiireissä erittäin tunnettu ja arvostettu, ja sen vieraina, esiintyjinä ja luennoitsijoina ovat olleet liki kaikki maailman merkittävimmät taikurit. Taikapiiri kiittää ja onnittelee mestaria!

Kalle Nio on Vuoden Taikuri

Suomen Taikapiiri ry on vuosikokouksessaan 2.2.2020 ojentanut Vuoden Taikuri -palkinnon Kalle Niolle. Nio saa tunnustuksen uraauurtavista kansainvälisistä kiertueistaan ja uutta ilmaisua hakevasta taikuudestaan, erityisesti vuonna 2019 ensi-iltansa saaneesta The Green-teoksesta.

Kalle Nio (s. 1982) on taikuri, kuvataiteilija ja teatteriohjaaja. Hän työskentelee näyttämötaikuuden, visuaalisen teatterin, sirkuksen, kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen saralla. Nion ryhmä WHS on yksi aktiivisimmin ulkomailla toimivista suomalaisista esitystaideryhmistä, ryhmän teoksia on esitetty yli 40 eri maassa. Nio on valmistunut Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta kuvataiteen maisteriksi. Nion uusin The Green -niminen esitys kiertää vuonna 2020 muun muassa Ranskassa, Saksassa ja Unkarissa.

Lisäksi yhdistys palkitsi mentalisti Noora Karman Emeritus Reijo Salminen –Trofeella pitkästä urastaan ja esitystaidekoulun perustamisesta. Timo Tuomivaara -kiertopalkinto myönnettiin Jose Ahoselle ja Johannes Malkamäelle suomalaisen Taikaklubikulttuurin edistämisestä. Yhdistyksen sisäinen Raataja-palkinto meni Henri Kemppaiselle kovasta työstä tv-sarjan parissa.

Suomen taikapiiri ry on perustettu vuonna 1945 ja on Suomen vanhin taikayhdistys. Vuosikokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kalle Nio, mentalisti Pete Poskiparran väistyessä puheenjohtajan paikalta.

Joni Pakanen Vuoden taikuriksi

Suomen Taikapiirin 74:s vuosikokous pidettiin Helsingissä, Teatteri Union tiloissa 17.1.2019. Kokouksen yhteydessä Taikapiiri jakoi palkintoja sekä tarjosi jäsenilleen sekä maksavalle yleisölle huippuluokan esityksen, josta vastasi ruotsalainen taikurinelikko Tom Stone, John-Henry Larsson, Martin Hansson ja Leif Olberius.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Pete Poskiparta ja sihteerinä Kalle Nio. Yhdistyksen hallitukseen valittiin lisäksi sama kolmikko kuin edellisenä vuonna, joten hallituksessa jatkavat Markku Purho, Pekka Gunst ja Henri Kemppainen.

Vuoden taikurina palkittiin Oulusta kotoisin oleva, mutta viimeiset vuoden Helsingissä asunut Joni Pakanen (Kuvassa keskellä), joka on tehnyt merkittävää työtä sekä esiintyvänä taikurina että taustasuunnittelija teatteri- ja viihdeprojekteissa. Joni Pakanen mm. suunnitteli taannoin Haloo Helsinki bändin katoamisen heidän jäähyväiskeikallaan sekä koomikko Ismo Leikolan ilmestymisen tyhjästä hänen jättimäisessä paluuesityksessään Suomessa. Pakko vielä mainita, että Putouksessa ihastuttanut Taika-Pasikaan ei selvinnyt ilman Jonin apua. Taikapiiri onnittelee Vuoden taikuria!

Lisäksi palkitsimme Christian Engblomin Timo Tuomivaara -kiertopalkinnolla. Christian vieraili viime vuonna Penn & Tellerin Fool us ohjelmassa ja huijasi taikuriparia mennen tullen. Palkinnoksi Christian sai esiintyä Penn & Tellerin Las Vegasin show´ssa viime vuonna. Reijo Salminen -Trofee puolestaan annettiin vuodeksi Opa Rissaselle, joka väitteli itsensä tohtoriksi taikureiden asiantuntijuudesta ammatissa. Samasta ansiosta myös yhdistyksen sisäinen Raataja-patsas meni Opalle. Sen hänelle ojensi palkinnon edellinen saaja Noora Karma.

Taikapiiriin uusia jäseniä - Uudet sivut avattu

Taikapiirin käytöstä pois olleet sivut on avattu uudelleen täysin uudistuneina. Sivustolta löydät jatkossa yhdistyksemme perustiedot, yhteystiedot sekä muutaman kerran vuodessa päivittyvät uutiset ja tapahtumat osion.

Yhdistys on ottanut viimeisten parin vuoden aikana myös uusia jäseniä. Vuonna 2018 jäseniksi kutsuttiin entinen Jokeri-lehden päätoimittaja Martti Siren, pitkän uran ammattilaisena tehnyt Juha-Matti Ristiharju sekä niin ikään esiintyjänä kannuksensa hankkinut ammattitaikuri Kim Wist. Vuosi 2019 alkoi myös uusien jäsenten kutsumisella. Yhdistykseen palasi maailmanmestaritaikuri Simo Aalto ja lisäksi kutsuimme jäseniksi mentalisti Jose Ahosen ja taikuri Aaro Sorvan, jotka kummatkin ovat pitkän linjan ammattiesiintyjiä.